Развитие без граници

Либерика (бързо четене за деца)

Либерика е авторски метод, целящ да развива скоростта на четене. Нашата програма е предназначена за деца от 7 до 16 години.
Целта на курса е да развие в детето любов към четенето. След завършване на курса децата четат 5 или повече пъти по-бързо като вникват и запомнят прочетеното .
Действащи центъра
Обучени
Сертфицирани треньори
Страни
Header child liberika

Защо да запиша детето си на Либерика?

childrens liberika stay
line speedreading Скорост на четене
На първо място, Либерика има за цел да развива скоростта на четене и да увеличи разбирането при четене.
line gamedev Игрови модел
Уроците се провеждат в игрова форма, което позволява безпроблемно да се комбинира емоционална, рационална и когнитивна дейност
line platform Онлайн-платформа
Детето прави домашно задание на уникална онлайн платформа, благодарение на която новата информация се възприема по-ефективно.
line easyteach Лекота при учене
Уменията, придобити по време на курса Либерика, позволяват на детето по-лесно и интересно да се учи в училище, и да прави по-бързо домашното си.
line likeread Любов към четенето
Високоскоростното четене ви позволява да се потопите дълбоко в сюжета на книгата и да изживеете цялата история заедно с героите. Четенето става завладяващ процес и детето с удоволствие овладява хоризонтите на новите знания.
line concentranion Концентрация
Уменията, придобити в процеса на усвояване на Либерика, ще позволят на детето да стане по-съсредоточено и да се научи да се фокусира върху най-важното

Либерика vs Класическият метод

Как преминават занятията по Либерика?

Sheme what it happen
«Либерика» (основния курс за бързо четене). Продължителност на обучението - 4 месеца
“Liberica +” - курс по четене със снимки (след основното обучение). Продължителност на обучението - 2 месеца
Занятията могат да бъдат както групови, така и индивидуални. Броят на групите - до 10 деца
по време на курса се провеждат родителски срещи.
Време на занятията - 1,5 часа 1 път седмично.
В основния курс „Либерика” - 24 занятия, в курс „Liberica +” - 8 занятия.
Детето прави домашната си работа на уникална онлайн платформа с продължителност от 20 минути на ден 4 пъти седмично
Обучението се провежда с помощта на патентовани учебници и онлайн платформа, групите се формират според възрастта на децата и нивото на тяхната скорост на четене.
На всяко занятие се прави задължителен тест за скорост на четене и четене с разбиране.
Разработени са различни тестове за деца от различни възрасти.

Какво е това Либерика?

Либерика 24

Скорост на четене и четене на глас

Началната скорост е от 40 думи в минута. Курсът се препоръчва за деца на 7 и повече години

«Либерика 24» – включва 24 занятия, по време на които децата изучават методи за бързо четене. В процеса на обучение се обръща специално внимание на четенето на глас, работата по четене с разбиране, както и усвояването на сложни методи за високоскоростно четене.

Либерика плюс

Скорост на четене за тези, които искат повече

Начална скорост на четене - 500 думи в минута. Предназначена е за завършилите курсовете «Либерика 16» или «Либерика 24».

Програмата осигурява изключително четене. На «Либерика Плюс» за 8 занятия можете да получите по-добри резултати, както и да овладеете уменията за четене със снимки или незабавно четене. Децата, завършили курса Либерика Плюс, показват най-впечатляващите резултати.

Суперспособност или реалност?

Направете запитване и получете консултация Направете запитване

Често задавани въпроси

 • Какво дава Леберика на детето, освен бързото четенето с разбиране?

  Детето развива фигуративно мислене, логика, памет, внимание и фини двигателни умения - за това са разработени специални упражнения „Невро-акробатика”.
 • Защо му е нужно на детето да чете бързо?

  В съвременния поток на информация е много важна скоростта на четене и усвояване на материала. Курсът Либерика ще позволи на детето да усвои всяка информация бързо и с максимална полза.
 • Как се увеличава скоростта на четене?

  В курса Либерика има набор от упражнения, състоящи се от специални техники за четене с помощта на авторските разработки на нашата компания. С тяхна помощ детето постепенно преминава от класическото дума по дума хоризонтално четене към блоково четене отгоре надолу.
 • Как едно дете при четене на скорост от около 1000 думи на минута може да разбере какво чете?

  Благодарение на определени техники за четене, детето ще може напълно да разбере прочетения текст и да се научи как да коригира скоростта на четене, като се адаптира веднага към текста, неговата сложност, както и изискванията към текста.
 • С каква скорост ще чете детето ми след завършване на курса?

  Скоростта на четене на всяко дете е индивидуална. В зависимост от началните показатели, след основен курс на Либерика, нашите ученици постигат резултати от 300, 1000, 3000 или повече думи на минута. Основното увеличаване на скоростта на четене се наблюдава на курса Либерика+. Тук способностите на детето са неограничени.
 • Колко трайно е умението за скоростно четене?

  За цял живот, ако уменията за скоростно четене бъдат постоянно използвани. За да затвърдим умението, имаме система за достъп до платформата след курса, която ни позволява да затвърдим резултата от обучението.

БЕЗПЛАТЕН пробен урок Запишете се Днес се записаха 22